Costa Rica SHB EP Tarrazú

219 Kč 719 Kč od 219 Kč
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
1.6.2023 1.6.2023 Zvolte variantu

Vyvážená káva s mírnou aciditou s nádherným aroma vanilky, oříšků, karamelu a jemných citrusů.

SCA: 82
Složení: 100% arabica

Způsob zpracování: mokré
Původ kávy: Kostarika, Los Santos, Tarrazu, 1200 - 1800 m.n.m.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Costa Rica SHB EP Tarrazú

cafeimportscostaricadonpepela-1

Kostarická káva je podle názoru panujícího v zemi nejlepší kávou na světě. Kvalitní káva z Kostariky nese označení SHB, to značí, že káva se pěstuje ve výškových polohách nad 1350 m n. m. Ochutnejte 100% kávu arabica s nenapodobitelnou, jemnou chutí a skvělou vůní. Kostarika má půdu sopečného původu a stala se jednou z prvních, která začala s pěstováním kávovníků na komerčním základě. Patří mezi hlavní exportní položku země. V Kostarice se pěstuje jen druh arabica. Pěstování robusty je tu zakázáno. Spotřeba kávy na obyvatele v Kostarice je až dvojnásobná v porovnání třeba s Itálií. Surové fazole jsou tu všechny ručně tříděny, aby se odstranily všechny vadné fazole a cizí materiály. 

Kvalitní kostarická kávovníková zrna se označují zkratkou SHB (Strictly hard bean), což v podstatě znamená, že jde o zrna pěstovaná v nadmořské výšce nad 1200 m.

Kostarická zrna mají správnou kyselost, kořeněné aroma, které je spojeno s plnou, ušlechtilou chutí. Jižně od San José, hlavního města země, se rozprostírá jedna z nejznámějších oblastí Tarrazu. Je to místo, kde se podle odborníků rodí jedno z nejlepších kávovníkových zrn na světě. Káva z něj připravená má jemnou, čistou a skvělou chuť.

 

 

Jak si kávu připravit?

2_cafeimportsbrazilphotogallery

Standardně Vám dodáváme zrnkovou, tedy nenamletou kávu. Pokud si svou kávu však chcete vychutnat i jinak (v moka konvičce, na filtru, ve french pressu, jako "turka", apod.), uveďte nám tuto informaci do objednávky. Nebo se podívejte na naší nabídku kvalitních ručních mlýnků nebo elektrických mlýnků.

Je třeba si uvědomit, že káva ztrácí svou čerstvost po namletí ještě rychleji. Nejvíce ztratí během 30 minut, kdy na ni působí vzduch a světlo. Toto je důvod, proč Vám doporučujeme namlít svou kávu těsně před přípravou.

Doba spotřeby

Na našich balíčcích najdete doporučenou dobu spotřeby 6 měsíců. Ve chvíli, kdy balíček s kávou otevřete, káva začíná stárnou mnohou rychleji. Do balíčku už může vzduch a zrnka tak rychle ztrácí na čerstvosti. Pokud kávu spotřebujete do druhého dne až týdne po otevření, jde o ideální stav. 

  

 

Jak kávu skladovat?

cafeimportsbrazilphotogallery-5

Pro balení kávy využíváme speciální třívrstvé obaly se ZIPem. Vaší kávu ponechte v původním obalu a uložte na místo se stálou teplotou. Kávu si tak vždy vychutnáte jako kdybyste ji zrovna otevřeli. Maximálně však tak 2-4 týdny po otevření.

Zrnka nepřesypávejte do jiné krabičky, přijdete o aroma, které zůstane v původním sáčku. Vymačkejte z balíčku vzduch a pokud nevěříte našemu ZIPu, pomozte si kolíčkem nebo kancelářskou sponkou. Nedávejte kávu do lednice, při vyndání se kávová zrnka orosí a vlhkost se dostane i dovnitř zrnek. A to rozhodně její vlastnosti nevylepší.

Snažte se nenechávat kávu ani v násypce Vašeho kávovaru nebo mlýnku. Vždy použijte jen takové množství, o kterém víte, že ho spotřebujete. V kavárně sypte do mlýnku jen tolik kávy, kolik ji spotřebujete v následujících 2 hodinách. Raději dosypávejte častěji po menších dávkách. Káva je vystavena vzduchu i světlu a ztrácí tak své kvality.

  

“Dokud šťastný keř kávovníku bude růst,
dokud jeho zrnka budou pukat a mlýny budou mlít,
dokud lesk pozlaceného dýmu bude na zrnkách rozkvétat,
dokud mořský příliv bude čínské břehy omývat,
dokud káva bude britským nymfám lahodit,
dokud proudy slasti hlavu skleslou budou ovívat
a sladká hořkost plamen chuti zjemňovat,
tak bude její jméno a sláva dlouho žít." 

Alexander Pope (1688 - 1744)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz