Bialetti French Press 350 ml

599 Kč
Můžeme doručit do:
25.5.2022

Luxusní nerezový french press Bialetti s objemem 350 ml pro snadnou přípravu čerstvé kávy

Nerezový french press od italské značky Bialetti si zamilujete pro své na první pohled precizní zpracování, luxusní design a v neposlední řadě i vysoce kvalitní materiály. French press je vyroben z nerezové oceli 18/10, kvalitního borosilikátového skla a rukojeť je z plastu.

Díky tomuto vysoce kvalitnímu provedení, kdy je pozornost kladena i na ten nejmenší detail, vám french press Bialetti vydrží v bezvadném stavu roky.

Objem: 350 ml

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Postup

Obsluha je nesmírně jednoduchá, ale vyžaduje dodržení některých zásad, které si snadno osvojíte: do předem vyhřáté skleněné nádobky vsypte potřebné množství hrubě mleté kávy (60 g / 1 litr vody, vyzkoušejte si konzistenci cukru krystal hned vedle umleté kávy), zalijte horkou vodou o teplotě 93 °C (stačí nechat přejít varem a počkat půl minuty, až zchladne), dobře promíchejte, přiklopte sítkem s víčkem a sítkem stlačte vzniklou krustu 2 cm pod hladinu. Nechte extrahovat 3-4 minuty a sítko dotlačte až ke dnu; při stlačování nepoužívejte sílu — klade-li krusta odpor, vraťte se se sítkem o 1 cm zpátky a poté pokračujte ve stlačování. Pár okamžiků počkejte, než se zvířený prach usadí a slijte do šálku. Sledujte závěrečný proud slévané kávy, jestli neobsahuje sedlinu a včas ho zastavte. Slévá se vždy veškeré množství najednou, čímž se zastavuje extrakce, nápoj nesmí zůstat ve french pressu spolu se stlačenou sedlinou na pozdější dolití šálku!

  • Mletí kávy: velmi hrubé, jako cukr krystal
  • Doba přípravy: 4 minuty

Tipy a triky:

  • vyměnitelnost kádinky french pressu je plusem (nelepený design),
  • daleko nejlepší jsou frenchpressy dvoustěnné (termoizolační), které udrží teplotu kolem 90 °C po celou dobu extrakce,
  • předehřívejte nádobku a po zalití usaďte sítko s víčkem, zabráníte tak zbytečnému chladnutí vody, která extrahuje nápoj,
  • netlačte příliš velkou silou, aby horká káva nevystříkla a neopařila vás,
  • pokud závěrečný proud slévaného nápoje obsahuje kávový prášek, mleli jste ještě pořád příliš jemně anebo váš mlýnek mele nestejnoměrně,
  • hrubé mletí je náchylné na nepřesnost a je těžké se k němu dopracovat; vyplatí se investovat do přesných a dražších mlýnků

Zdroj: www.piccoloneexistuje.cz

Je to jednoduché! Mrkněte na video

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení