Bialetti French Press 350 ml

699 Kč
Můžeme doručit do:
24.4.2024

Luxusní nerezový french press Bialetti s objemem 350 ml pro snadnou přípravu čerstvé kávy

Nerezový french press od italské značky Bialetti si zamilujete pro své na první pohled precizní zpracování, luxusní design a v neposlední řadě i vysoce kvalitní materiály. French press je vyroben z nerezové oceli 18/10, kvalitního borosilikátového skla a rukojeť je z plastu.

Díky tomuto vysoce kvalitnímu provedení, kdy je pozornost kladena i na ten nejmenší detail, vám french press Bialetti vydrží v bezvadném stavu roky.

Objem: 350 ml

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Postup

Obsluha je nesmírně jednoduchá, ale vyžaduje dodržení některých zásad, které si snadno osvojíte: do předem vyhřáté skleněné nádobky vsypte potřebné množství hrubě mleté kávy (60 g / 1 litr vody, vyzkoušejte si konzistenci cukru krystal hned vedle umleté kávy), zalijte horkou vodou o teplotě 93 °C (stačí nechat přejít varem a počkat půl minuty, až zchladne), dobře promíchejte, přiklopte sítkem s víčkem a sítkem stlačte vzniklou krustu 2 cm pod hladinu. Nechte extrahovat 3-4 minuty a sítko dotlačte až ke dnu; při stlačování nepoužívejte sílu — klade-li krusta odpor, vraťte se se sítkem o 1 cm zpátky a poté pokračujte ve stlačování. Pár okamžiků počkejte, než se zvířený prach usadí a slijte do šálku. Sledujte závěrečný proud slévané kávy, jestli neobsahuje sedlinu a včas ho zastavte. Slévá se vždy veškeré množství najednou, čímž se zastavuje extrakce, nápoj nesmí zůstat ve french pressu spolu se stlačenou sedlinou na pozdější dolití šálku!

  • Mletí kávy: velmi hrubé, jako cukr krystal
  • Doba přípravy: 4 minuty

Tipy a triky:

  • vyměnitelnost kádinky french pressu je plusem (nelepený design),
  • daleko nejlepší jsou frenchpressy dvoustěnné (termoizolační), které udrží teplotu kolem 90 °C po celou dobu extrakce,
  • předehřívejte nádobku a po zalití usaďte sítko s víčkem, zabráníte tak zbytečnému chladnutí vody, která extrahuje nápoj,
  • netlačte příliš velkou silou, aby horká káva nevystříkla a neopařila vás,
  • pokud závěrečný proud slévaného nápoje obsahuje kávový prášek, mleli jste ještě pořád příliš jemně anebo váš mlýnek mele nestejnoměrně,
  • hrubé mletí je náchylné na nepřesnost a je těžké se k němu dopracovat; vyplatí se investovat do přesných a dražších mlýnků

Zdroj: www.piccoloneexistuje.cz

Je to jednoduché! Mrkněte na video

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz