Ethiopia Yirgacheffe
Etiopie je považována za pravlast kávovníků. Kávovníky zde rostou v přírodě dodnes. V dnešní době je Etiopie významným pěstitelem kávovníků a producentem pro světový trh. V místech mimo městská centra se etiopská káva pije s přídavkem byliny známé jako Adamovo zdraví. Upražená zrna se pomelou, respektive rozdrtí v hmoždíři s bylinkou, promíchají se a spaří horkou vodou.
- Káva z upražených zrnek Ethiopie Yirgacheffe je velice lehká, květinová, občas v ní můžeme cítit i kokosový ořech. Citrusové plody, zejména mandarinky dodávají kávě svěží chuť. Proto je oblíbená pro přípravu ledové kávy.
- Má typicky střední tělo a vykazuje velmi čisté, příjemné, sladké chutě s jasnou kyselostí.
- Kávová zrna se zpracovávají mokrou cestou, hned po sklizni. Po odstranění šlupky z kávové třešně se následně fermentací odstraní zbytek obalu.
- Stupeň pražení je medium - středně pražená káva